2011. július 19., kedd

Nassolhatnék

Ki ne szeretne nassolni? Rám mindenesetre időnként rámtör a nassolhatnék, és olyankor nincs mese, találni kel valamit, amit lehet ropogtatni, mártogatni, rágcsálni. Ennek az ellenálhatatlan vágynak persze vannak fokozatai, mint ahogy a kielégítésének is.
Alapvetően két csoportra osztható szerintem a nassolás. Édesre és sósra. Édes az nálam a desszert, az mindig található itthon. De az igazi nassolási vágy nálam a sós nassolásban fogalmazódik meg. Most is ez tört rám. Egészségtelen egy szokás, beismerem. Főleg, hogy ilyenkor nem állok neki órákon át keleszteni vagy készítgetni valamit, az inger azonnali válaszreakciót követel.
Az ilyen esetekben - és bulikon is - az egyik bevált "receptem" a tortilla chips (feltehetően tele E betűvel, mivel nem házi), viszont a mártogató már házi készítésű kell, hogy legyen. Most pedig mi volt a hűtőben? Paradicsom. Hát persze, hogy akkor paradicsom salsa! :)

Paradicsom salsa


Hozzávalók 2-4 személyre:
- 3 paradicsom (b.15 dkg)
- 1 kis fej hagyma (kb. 8 dkg)
- 1 marék friss bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- só, bors

A hagymát és a paradicsomot felaprítjuk, majd elvegytíjük a felaprított bazsaliommal és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük.

CH tartalom: 6 g CH/fő (2 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 149 kcal/fő (2 fős adagok esetén)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...