2011. július 4., hétfő

Wokba vele!

Ritkán használom a wokot itthon. Ennek legfőbb oka, hogy nem a legjobb minőségű wok áll rendelkezésemre. A másik, hogy kerámialapon nem az igazi használni. Ennek ellenére ezért a receptért mégis hajlandó vagyok mindig előhalászni a spájz mélyéről. :)

Wokos zöldséges-mogyorós csirke


Hozzávalók 4 személyre - 50 dkg csirkemell
- 3 nagyobb sárgarépa (kb. 30 dkg)
- 2 piros kaliforniai paprika (kb. 30 dkg)
- 1 közepes fej brokkoli (kb. 35 dkg)
- 5 dkg mogyoró
- 1 tk méz
- 3 ek szójaszósz (cukormentes, igény szerint gluténmentes)
- 1 ek almaecet
- 1 ek kukoricakeményítő
- só, bors, szódabikarbóna
- 1 kis szárított chili

A brokkolit rózsáira szedjük, majd lobogó, sós, szódabikarbónás vízben 2 percig előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük.A répát és a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
A forró wokban kevés olajat hevítünk és nagy lángon megsütjük a csirkehúst. Közben az öntethez elvegyítjük a szójaszószt, mézet, ecetet, és keményítőt. A mogyorót durvára aprítjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha a húst megsült, félretesszük. Ismét kevés olajat hevítünk, belemorzsoljuk a chilit, majd a sárgarépát és nagy lángon 3-4 percig pirítjuk a sárgarépát, majd hozzáadjuk a paprikát is és 2 perc múlva a brokkolit is. Roppanósra sütjük a zöldségeket, majd elvegyítjüka hússal, mogyoróval és az öntettel. Még egy percig pirítjuk.


CH tartalom: 16 g CH/fő (ebből 2 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 357 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...