2011. augusztus 24., szerda

Zöldségből sosem elég

Borzalmas ez a hőség. Egész nap megy a légkondi, de még így is csak 29 fokra tudjuk lehűteni a lakást. És ez hidegnek tűnik a kinti hőmérséklethez képest. Mikor délelőtt elmentem bevásárolni az ebédhez, még telve voltam energiával. Egészen addig, amíg ki nem léptem a szabadba, mert mintha mellbe vágtak volna. Tudom, szerencsés vagyok, hogy ebben az időjárásban nem kell kint lennem, főleg, hogy nem kell, mondjuk, tömegközlekednem. Ebben az időben az maga a rémálom.

Minden esetre megvannak az előnyei a nyárnak még mindig. Mégpedig, hogy mindig lehet finom friss zöldségeket kapni. Egyébként azt vettem észre, hogy mostanra már állandósult nálunk, hogy a főételhez, még ha hús is az, mindig készítek egy jó nagy adag zöldség is. A hús-krumpli fogás nálunk nem működik. :)

Nyári zöldséges-csirkés spagetti


Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirkemellfilé (kb. 30-35 dkg)
- 1 kis cukkini (kb. 15-20 dkg)
- 1 közepes fej lilahagyma (kb. 8 dkg)
- 3 paradicsom (kb. 30 dkg)
- 1/2 kaliforniai paprika
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 1 tk frissen aprított bazsalikom
- 1 tk frissen aprított oregánó
- só, bors, olívaolaj
- 22 dkg spagetti durumlisztből

A spagettit lobogó sós vízben kifőzzük. A feltéthez a húst egészen apró csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy evőkanálnyi olívaolajon megsütjük, majd félretesszük. Miközben sül a hús, felaprítjuk a zöldségeket: csíkokra vágjuk a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a hagymát félbe vágjuk, majd felszeleteljük, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk. Miután a húst kivettük a serpenyőből, beledobjuk a paprikát és kevés olajon pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lilahagymát és a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, kb. 3 percig így pirítjuk nagy lángon, majd visszatesszük hozzá a húst, az olajbogyót és a paradicsomot. Alacsony lángon sütve hagyjuk, hogy a paradicsom levet eresszen és pépessé váljon, majd hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot. Még egyet roggyantunk rajta és kész is.

CH tartalom: 49 g CH/fő
Kalóriatartalom:  437 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...