2011. október 5., szerda

Őszi elhatározások

A következő elhatározásokat tettem:
1. rendszeres sport futás formájában - nem feladni pár hét után
2. a heti angolórák mellett rendszeresen foglalkozni az angollal
3. mivel az angolórák miatt kezdem elfelejteni a németet - németül olvasni
4. tekintettel a nagy számú polcon sorakozó szakácskönyvekre - minden héten egy receptet valamelyik szakácskönyvből megfőzni/megsütni
5. fokozott odafigyelés az egészséges életmódra, étkezésre, hogy a pajzsmirigyemnek eszébe se juthasson alulműködni
6. tisztítókúra gyógytea ivás formájában

Egyelőre jól tartom magam az elhatározásaimhoz. Ezt a mártogatót például még a múlt héten készítettem el, az 500 mediterrán étel c. szakácskönyvből (kedvelem ezt a sorozatot, bár a csokoládés sajnos nem váltotta be a hozzú fűzött reményeimet). Persze, ahogy máskor is, ezúttal sem egy az egyben a recept szerint készítettem. kezdve azzal, hogy nem álltam neki 2 kiló padlizsánból padlizsánkrémet készíteni, sosem ennénk meg ennyit belőle ketten. :) Meg az ecetért sem rajongok különösebben, így ki is hagytam belőle. :)

Most első alkalommal nincs fotó, de remélem, mindenki el tudja képzelni. :)

Diós padlizsánkrém

- 1 nagy padlizsán (kb. 70-80 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 3 ek dió
- 3 cl olívaolaj
- 1 kk só
- fekete bors

A padlizsán száras végét levágjuk, és egy tepsibe helyezve 180 fokos sütőben sütjük 1 órán át. Ekkor kivesszük, hagyjuk lehűlni annyira, hogy meg tudjuk fogni és lehúzzuk a héját. A húsát egy szitába tesszük és hagyjuk állni 15 percig, hogy a leve kicsöpöghessen. Eközben a diót durvára aprítjuk, majd ha lecsöpögött a padlizsán, az aprítóba tesszük a padlizsánt, a diót, a petrezselymet, a fokhagymát (ha nincs, külön le kell darálni a diót, aprítani a petrezselymet, zúzni a fokhagymát, összetörni a padlizsán húsát), és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sót, a borsot, majd állandó kevergetés mellett az olívaolajat. Hűtőben lehűtjük.

Pirított kenyérrel vagy pitával isteni.

Forrás: 500 mediterrán étel c. szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...