2012. január 15., vasárnap

Tél, napsütés, meg valami vega

Tegnap megint a Pilisben jártunk. Ezúttal már nem csak foltokban volt hó, hanem az az igazi lábalattropogóshavas idő volt. :) Megjött a kedvem a boardozáshoz is, úgyhogy azt hiszem, hamarosan összeegyeztetem a különféle társaságokat és igényeket, hogy megtudjuk, februárban mikor megyünk síelni. Bár furcsa lesz megint, egy szezon kihagyása után. Biztos újra félteni is fogom a térdem. Emlékszem, mikor az 5 évvel ezelőtti térdműtét után először álltam deszkán. Hát, mit ne mondjak, akkor nem vágytam a fekete pályára. :) Valószínűleg idén is ez lesz, minden esetre a havas hegyek látványa egyre jobban hiányzik. Bár, ahogy most itt ülök a nappaliban, és ragyogó fényárban úszik a lakás, nehéz elhinni, hogy tél van...
A hétvégi ebédfőzés amúgy most kimarad. Tegnap a Pilisben ebédeltünk, ma pedig a szülőknél fogunk. Jó dolgunk van. :)
Ha itthon lennénk, most akkor sem rendeznék amúgy nagy főzőcskét. Egyikünk sem vágyik mostanában nehéz, húsos ételekre. Így ez a fogás ideális lenne. Még múlt héten készült valamelyik nap vacsorára. Sokat nem kell vele foglalkozni. :)

Sütőben sült fűszeres zöldségek sajttal


Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szál szárzeller
- fél fej brokkoli (kb. 20 dkg)
- 2 kisebb sárgarépa (kb. 10 dkg)
- 10 dkg póréhagyma
- 3 fej csiperke gomba
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 tesákanál só
- 1/2 tesákanál kakukkfű
- 1/2 tesákanál rozmaring
- 1/2 tesákanál oregánó
- reszelt sajt (kb. 10 dkg)

A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, a zellert, a gombát és a póréhagymát felszeleteljük, a sárgarépát hasábokra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a fűszerekkel. Egy fedős tűzálló tálba szórjuk a zöldségeket, ráöntjük a fűszeres olajat, elkeverjük, rátesszük a fedőt. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokos sütőben még 3 percig sütjük, amíg ráolvad a sajt a tetejére.

Igazából bármilyen zöldséget hazsnálhatunk, mennyiségileg annyit számoljunk, amit 2 főre elegendő. Igaz, 45 percig kell sütni, de az előkészítéséhez szinte semmi idő nem kell. :)

CH tartalom: 12 g CH/fő
Kalóriatartalom:  371 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...