2012. február 20., hétfő

Zöldséghiány

Miután túl vagyunk néhány szemérmetlenül gyönyörű időben és még szemérmetlenebbül szép helyszínen eltöltött síelős, ill. boardos napon, ideje visszazökkenni a hétköznapi kerékvágásba. Túl néhány berner würstl-ön és käsespätzl-ön, valamint persze a germknödel-en, úgy érzem, a szervezetem zöldséghiányban szenved. Furcsa, mert amúgy azért nem állítanám, hogy extrém sok zöldséget fogyasztok, de valahogy ez a pár napi zöldségtelenség mégis hiányt hagy maga után. Hát jöhet a zöldség.

De néhány apróbb megjegyzés az elmúlt napokkal kapcsoaltban:
- a boardozás olyan, mint a biciklizés - hiába a több évnyi kihagyás, nem lehet elfelejteni
- a forró fürdőnek nincs párja, még ha nem is javallott túl gyakran és túl hosszan élvezni
- második nap belelépni a bakancsba, na, az nem a legjobb dolog az életben
- fél óra elteltével azonban már réges rég elfelejtettük azt, hogy a bakancs felvételekor fájt a lábunk, ugyanis annyira jóóó :)
- a legnagyobb kihívást síeléskor változatlanul az jelenti, hogy ne aludjunk el már este 7-kor :)
 - túl a 4 műtéten, és 9 évnyi több-kevesebb szenvedés után, a térdem végre valóban csodásan jól működik

Ánizsos-korianderes sült csirkecomb salátával


Hozzávalók 1 személyre:
- 1 csirkecomb
- 1 tk korianderlevél
- 1/2 tk ánizs
- 1 csipet cayenne-i bors
- 1 csipet gyömbér
- 1/2 tk só
- 1 csipet bors
- 2 tk vaj

A salátához
- 5 dkg madársaláta
- 5 dkg reszelt lilakáposzta
- 1/4 kaliforniai paprika
- só, olívaolaj

A csirkecombot megmossuk és letörölgetjük, a vaj felével bedörzsöljük a bőrét. Az ánizst mozsárban megtörjük picit, majd a többbi fűszerrel és sóval elkeverjük. A csirkecombot bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, jusson a bőre alá is. 200 fokra előmelegített sütőben tesszük egy tűzálló tálban alufóliával lefedve, 40 percig lefedve sütjük, majd levesszük a fóliát, a maradék vajat darabkákban a tetjére szórjuk, és 250 fokon még addig sütjük, maíg szépen megpirul a bőre.
A salátához a kaliforniai paprikát vékonyan felszeleteljük, összekeverjük a salátát és a káposztát. Kevés olívaolajjal és sóval ízesítjük.

CH tartalom: 8 g CH/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...