2012. május 1., kedd

Elmaradás újfent

Kezdem elszégyellni magam, hogy ennyire hanyagolom a blogot. Talán még nem is volt erre példa, hogy ilyen sokáig nincs bejegyzés. Legfeljebb nyaralás miatt. Hogy mi az oka ennek, nehéz lenne megmondani. A hirtelen jött jó idő, a közeledő esküvő, vagy a rohanós, minimális erőbefektetéssel készített gyors ebédek és vacsorák. Hétvégente meg a szép idő miatt nem vagyunk itthon, ezért a nagy főzőcske ki is marad a hetekből.
Azért ételek mindig készülnek, a fb-on töltöm is fel szorgalmasan a képeket, csak valahogy a leírás hiányzik. :)

Most pótlok egy jó kis szezonális receptet, ami egyik éhezős vacsira készült, húsmentesen, mivel megláttam a piacon végre az újburgonyát és nem akartam túlbonyolítani. :)

Sajttal és lilahagymával sült újburgonya (2 főre)


Hozzávalók 2 személyre:
- 45 dkg újburgonya
- 8 szem diónyi méretű édes lilahagyma (kb. 20 dkg)
- 10 dkg sajt (nálam fele trappista, fele vörös cheddar volt, hogy intenzívebb legyen az íze)
- 1 ág rozmaring
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj

A burgonyás körömkefével megtisztítjuk, félbevágjuk (ha nagyobbak a szemek, akkor negyedeljük), a hagymákat félbe/negyedbe vágjuk, a fűszereket felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Egy magas falú fedeles serpenyőben a vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd rádobjuk az újburgonyát. Kb. 3 percig pirítjuk, sózzuk, majd lefedjük, és saját levében kb. 15 perc alatt megpároljuk, közben néha megrázogatjuk a serpenyőt, de nem kell keverni. Ekkor hozzáadjuk a lilahagymát is, és kb 5 percig sütjük a krumplit és a hagymát, közben hozzáadjuk a fűszereket is. Mikor a burgonya teljesen megpuhult, a lábast levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a sajtot. Mivel a serpenyő épp elég forró, tűz nélkül is 1 percig összesütjük a sajtot a burgonyával.
Azonnal tálaljuk.

CH tartalom: 50 g CH/fő
Kalóriatartalom: 492 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...