2012. július 9., hétfő

Nyáripötyi vs télipötyi

Pár hete került elő ez a kifejezés nálunk először... azóta nevetek rajta és afféle szállóigévé vált hétköznapjainkban. A kifejezés mégpedig onnét származik, hogy a város forró, ergo a lakásunk is forró. Most meg még a légkondi is beadta az unalmast, persze, mikor máskor. De igazából csak annyi történt, hogy jó szokásomhoz híven, minekutána Uramparancsolóm este hazajön a munkából, odamegyek hogy jóóól megöleljem. Női szokás, persze. Amit a férfiak eleve nem minden esteben kedvelnek. Főleg nem ebben a melegben. És főleg nem kb. 15, de maximum 30 másodperccel az után, hogy beléptek a bejárati ajtón. :) Tudom, igen. Dehát, mindenkinek vannak rossz szokásai. És erről egyelőre még nem mondok le. :)
Szóval, jól megszorongatom, ő meg jó szokásához híven eltol, mondván, meleg vagyok. Majd közli, hogy a télipötyi (pötyi az egyik gyerekkori becenevem) jobb, mint a nyáripötyi, mert ez a nyáripötyi, ez nem jó, ez túl meleg.
Nos, egészen racionálisan tekintve a testhőmérsékletem minden bizonnyal nem magasabb lényegesen nyáron. Érzetileg minden bizonnyal tagadhatatlanul igaza van. :) Szóval, ő nem szereti a nyáripötyi-ölelést, én meg már csakazértis jól megölelgetem, mikor hazajön. A párkapcsolatok már csak ilyenek. Kellenek a kompromisszumok. No persze... :)

Mivelhogy a légkondi is döcög, minimális sütési idővel elkészíthető ebédeket gyártok. Ennek az egyik példája volt a következő recept a múlt héten. A csirkét igazából még előző nap sütöttem, akkor salátával és joghurt mártogatóssal, és variálni akartam valahogy utána.

Csirkesaláta mexikói beütéssel


Hozzávalók 1 személyre:
- 1 nagyobb szelet csirkemellfilé (kv. 12 dkg)
- só, bors, olívaolaj
- pirospaprika
- 5 dkg kukorica
- 1/4 40 dkg-os konzerv vörösbab
- 4-5 salátalevél
- 1/4 lilahagyma

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük (ízlés szerint lehet csípős is), majd kevés olívaolajon kisütjük, majd ha kissé kihűlt, felszeleteljük. A kukoricát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vörösbabot is lemossuk, lecsepegtetjük a salátalevelekkel együtt. A lilahagymát vékonya felkarikázzuk. Az egészet összekeverjük és kész is.
Felturbózható még némi fokhagymás-chilis tejföllel is. És aki laktatóbbá szeretné tenni, az töltse be tortillába. :)

CH tartalom: 26 g CH/fő
Kalóriatartalom: 353 kcal/fő



1 megjegyzés:

  1. Furcsa, nálunk a férj ilyen ölelgetős, mikor hazamegyek. :) Végigrumlizik az ember a fél országon, izzadt, ragad, piszkos, és még büdös is... 10 perc múlva úgy ölelgethet, ahogy akar, csak előtte pocsékolok egy kis vizet.
    Valószínűleg Ő is így lehet vele. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...