2012. július 11., szerda

Valami persze mindig elromlik :)

Jó dolog is az, mikor elromlik a klíma. És persze, nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek ilyen problémájuk van. Vagy épp most szerzik be a klímát. Épp ezért a szerelőre várni kell. Főleg, hogy a klíma régi, és nem mindenki ért a javításához. Szóval a hétköznapok zajlanak, csak ahogy szoktak. A mosógép öblítő fakkjával valami gond van. A mosogatógép a nagy edényeket nem mossa el rendesen. Szívesen mondanám, hogy biztos a meleg árt meg nekik, de régóta döcög mindkettő... A szép inkább az a dologban, hogy persze azon a határértéken belül nem működnek rendesen, hogy az ember még pont nem hív szerelőt hozzá... :)
De a rossz dolgok mellett van némi jó is. Noha 32 fok van a lakásban, kint valamiféle szellő lengedez, ami legalább elviselhetővé teszi ezt a bágyasztó levegőt. És, még egy jó pont: keveset kell mosni is, hisz ilyen melegben kevesebb ruhára van szükség. Itthon például szigorúan csak a legminimálisabbra. :)
A wok pedig jó dolog, mert wokban gyakorlatilag csupa gyorskaja készül. Melegben ideális, és mégis isteni ebéd készíthető. Ez a fogás még a múlt héten készült, pedig akkor még a légkondi is működött (ó,azok a régi szép idők! ;) ).
Az ihletet Jamie Oliver szakácskönyvében leletem, mégpedig "a régi jó francia zöldbabsaláta" receptje ihlette, némiképp felturbózva egy darabka karajjal. :) Főételnek ideális. :)

Mustáros-zöldbabos sertés - wokban készítve


- 40 dkg sertéskaraj
- 50 dkg zöldbab
- 2 púpos evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál nyírfaporcukor
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kapribogyó
- só, bors, olívaolaj

A karajt vékonyan felcsíkozzuk, besózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A zöldbab végeit levagdossuk, megmossuk és sós, lobogó vízben kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük (mielőtt kivennénk, kóstoljuk meg, hogy megpuhult-e eléggé, de ne főzzük túl). Ha megfőtt, leszűrjük és félretesszük letakarva, hogy ne hűljön ki.
A mustárt, a 4 ek olívaolajat, a fehérboresetet, cukrot elvegyítjük, és végén a kapribogyót is belekeverjük a végén.
A wokban olajat hevítünk, kb. 3 perc alatt megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, még egy percig pirítjuk. Beledobjuk a húst is, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és 2-3 percig tovább pirítjuk, majd ha összesült, hozzáadjuk a mustáros szószt és összeforgatjuk.
Pitakenyérre (opcionális) tálaljuk.

CH tartalom: 11 g CH/fő
Kalóriatartalom: 340 kcal/fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...