2012. augusztus 27., hétfő

Nyár végére lazacot

Mindig elgondolkozom rajta, hogy vajon amikor valamiféle változás áll be az életünkbe, az mennyire jön magától és mennyire irányítjuk mi magunk. Nem kell most nagy dolgokra gondolni. Csak olyan apróságra, hogy az utóbbi időszak kedvtelensége és lelassultsága után most  újra frissnek és energikusnak kezdem érezni magam. És ilyenkor elgondolkodom rajta, hogy mi hoz effajta változást. Vagy a változás eddig is bennünk volt, csak nem tettünk érte? Példának okáért azért érzem most jobban magam, mert jön a lehűlés, és ezzel már látom végre a 32 fokos lakásban töltött napok végét? Vagy, hogy végre úgy tűnik, megtalálják a lappangó betegségem okait, és két hónap után talán végre elmúlik a hőemelkedésem és fáradtság-érzetem? Vagy hogy a speciális étrend, ami szerdától hivatalosan a blogon is feltűnik majd, már most is ennyit javít, pedig még csak nagyjából tartom be? Vagy szimlán csak elhatároztam, hogy elegem van a kedvetlenségből és a sarkamra állok?
Azt gondolom, minden egyéb külső hatás ellenére mégis csak ez az utolsó nyom a legtöbbet a latban. De per pillanat nem az ok, hanem a végeredmény a fontos: újra van kedvem az ezernyi receptem között lapozgatni, válogatni, kutakodni, így várhatóan újra életre kel a blog a nyári szunyókálás után.
Mivel azonban a hétvégénk még tele volt programmal, ezúttal még egy régi receptet bányászok elő és írom le hozzá végre a receptet is.
Amúgy, konstatáltam, hogy több recept is, melyeknek a fotója a "blogra vár" almappában csücsül a számítógépen, elveszett. Vagyis nem tudom, hová írtam fel őket. Ezért nem jó halogatni a dolgokat... :) Viszont tökéletes nyárvégi ebéd szerintem a most következő recept. Ha lett volna itthon lazac, biztos ezt sütöttem volna tegnap. :)

Lazac póréhagymamártásos spagettivel


Hozzávalók 4 személyre:

- 22 dkg durum tészta
- 4 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg-osak)
- 1 póréhagyma (kb 15 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- szerecsendió
- só, bors
- olívaolaj

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd kevés olívaolajon kb. 15 perc alatt megpáoljuk. Ekkor levesszük a tűzrő, felöntjük a tejszín felével, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadunk egy fokhagymanyomóval átpaszírozott fokhagymát, valamint késhegynyi reszelt szerecsendiót, némi sót, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a maradék tejszínt és egy percig forraljuk, majd kész is.
A lazacszeleteket besózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon 8 perc alatt ropogósra sütjük őket. A tésztával és a póréhagymamártással tálaljuk.

CH tartalom:  43 g CH/fő
Kalóriatartalom: 444 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...