2013. január 6., vasárnap

Csicseriborsóból salátát

A hétvégén vendégjárás volt nálunk, így a tegnapi napom főként a sütésről és főzésről szólt. Bár volt némi küzdelmem egy kelni nem akaró kelt tésztával, de a végén csak én nyertem. Nem állítanám, hogy életem legjobb sajtos rúdját produkáltam, de a pálinka mellé azért jól csúszott. :)
Készült több olyan fogás is, amiket kimondottan büszkén fogok közzétenni a blogon, viszont van egy, aminek annyira megörültem, hogy ezzel kezdem a sort ma.
Már régóta szemezek a recepttel, csak én balek mindig megkérdeztem az Uramat, hogy lehet-e csicseriborsó vacsorára. És általában nem csicseriborsóevő hangulatban kaptam el. :) Most azonban szerencsém volt és vacsorára elkészítettem ezt a salátát és mondhatom, jól jártunk. Eleinte kicsit féltem, hogy száraz lesz, de az öntet és a sok paradicsom miatt egyáltalán nem volt az. A receptet amúgy az Ínyenc magazin egy korábbi számában találtam. Természetesen néhány dolgot módosítottam rajta, de a lényeg ugyanaz. :)

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó saláta


- 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
- 1 kisebb fej lilahagyma (50 g)
- 200 g koktélparadicsom
- 100 g mozzarella
- 1 ek frissen aprított snidling
- 1 tk fehérborecet
- 2 tk vörös pesto
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk citromlé

A csicseriborsóról leöntjük a levét és alaposan leöblítjük. A lilahagymát egészen vékonyan felkarikázzuk. A koktélparadicsomot félbe/negyedbe vágjuk, a mozzarellát felkockázzuk. Az öntet hozzávalóit kevés sóval és borssal összekeverjük. Majd az egészet egy nagyobb tálban összeforgatjuk.

Két főre elosztva egy termetes adag saláta, 4 fő esetén előételnek jó, pitakenyérrel vagy tortillával kínálva.

CH tartalom: 4 fő esetén 1 adag 16 g lassú CH-t tartalmaz, 2 fő esetén 32 g CH-t.



Forrás: Ínyenc magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...