2013. július 3., szerda

Kritika

Sokan alátámaszthatják, hogy a szépnek minden formáját, megnyilvánulását szeretem. Persze az, hogy mi a szép, mindig relaítv. De az biztos, hogy rajongok a szép fotókért, még ha nem is értek hozzá. Épp ezért kifejezetten értékelem, ha egy fotónak van hangulata, közvetít valamit.
Ellenben: ha még egy felfutott, vagy felfutni kívánó gasztroblog oldalán meglátok egy olyan fotót, amin a blogger/férje/gyermeke/barátja/barátnője stb áll, és a fotón nem látni mást csak a kezét, ahogy egy gyümölcsöt, zöldséget, akármit fog a két tenyerében maga előtt, szerintem sikítok. Erre a témára már számos gyönyöű fotó született, mert elismerem, hogy vannak gyönyörűek. De a tucattrendektől, egymás utánzásától egyszerűen mindig felszalad a szemöldököm. Lincseljetek meg, ha egyszer én is ilyen fotót töltök fel. :) Vagy ha rózsavizet löttyintek valamelyik süteményembe... :) A dologban meg főleg az bosszant, hogy egy általam nagyon kedvelt blognál tapasztaltam most a fenti csodafotó egy példányát, és nem tehetek róla, fennakadtam rajta. Ezúttal kritikus vagyok. Úgyis annyian kritizálják az én munkámat is minden nap, hogy most úgy érzem, ennyi szabadszájúságot megengedhetek magamnak. :) Vállalom. :) Ismét. :)

Na de túllépve a kritizáláson, jöjjön a recept. Nem épp a leglátványosabb fogás, ellenben zseniális vacsorára, rettenetesen gyorsan elkészíthető, tartalmazza a szükséges szénhidrátot és nem utolsó sorban nagyon finom. :) Az iheltet az új vegetáriánus szakácskönyvem adta, de módosítottam rajta szokásomhoz híven. :)

Sajtos-paradicsomos vöröslencse


- 200 g vöröslencse
- 80 g vörös cheddar (helyettesíthető más, karakteresebb kemény sajttal)
- 200-250 g paradicsom (2-3 nagyobb szem)
- 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 80 g)
-1 csokor petrezselyem
- só, bors, olívaolaj

A vöröslencsét leöblítjük annyiszor, amíg átlátszó vizet nem mosunk le róla. Ekkor feltesszük főni sós vízben, és megfőzzük (nem kell neki sok idő, 5-10 perc elég és érdmes folyamatosan figyelni, hogy ne főjön túl). A hagymát felaprítjuk, a paradicsomot apróra felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. Amíg a lencse fő, a hagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2-3 percig nagy lángon pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kifőtt és lecsepegtetett lencsét, hozzáadjuk a sajtot, összeforgatjuk, összemelegítjük, majd a legvégén belekeverjük a felaprított petrezselymet. Ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Ha tartalmasabb vacsorára vágyunk, kínáljunk hozzá pitakenyeret.

CH tartalom: 1 adag (4 fő esetén) 30 g lassú CH-t tartalmaz.



Forrás (módosításokkal): Nagy vegetáriánus szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...