2013. augusztus 18., vasárnap

A lakás ellenünk

Most már tényleg kezdem úgy érezni, hogy a lakás ki akar dobni minket innét. Minden megmozdulásával ezt sugallja. A mosogató akadozik,a mosógép dettó. A csaptelepeket cserélni kellene lassan, nemrég pedig ugye a tévé ment tönkre. Erre tegnap mi történik? Az Uram kezében marad a hálószobaajtó. Hiába, megérett a csere. A berendezési tárgyakra és a lakásra vonatkozóan is. Ő is tudja, mi is tudjuk. :) Csak hát egy új otthon megtalálása sosem egyszerű feladat, most sem. Minden esetre már-már kíváncsian várom, mi lesz a következő "húzása" a lakásnak. :) Nagyon remélem, hogy nem a konyhában fog történni valami, mert azt minden bizonnyal nehezebben viselném, mint a rózsaszínű tévét. :)

Receptnek pedig nézzünk egy vacsorának valót, méghozzá egy quiche-t. Tudni kell rólam, hogy nem ez az első quiche próbálkozásom, ellenben az első,amit valóban ehetőnek és finomnak ítéltem. :) Úgyhogy ezt nyugodtan merem ajánlani másnak is. :) Több receptből eszkábáltam össze ezt a variációt, és persze a saját fejem után is mentem, de a végeredménnyel elégedett voltam. Kicsit legközelebb vékonyabbra kell nyújtani a tésztát, amúgy remek volt. :)

Háromhagymás- ricottás teljes kiőrlésű quiche



Hozzávalók a tésztához:
- 300g tk tönkölybúza liszt
- 150 g vaj
- 4 ek víz
- 1/2  tk só

Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 közepes méretű póréhagyma (kb.: 85 g)
- 1 csokor újhagyma (kb.: 80 g)
- 1 közepes méretű lilahagyma (kb.: 120 g)
- 250 g ricotta
- 1 dl tejszín
- 2 tojás
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított tárkony
- 1/2 tk só
- bors
- 130 g sajt (intenzívebb ízű)

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy 4 centivel szélesebb legyen, mint a piteforma, majd kibéleljük vele a formát.. Levágjuk a felesleges széleket, villával megszurkáljuk az alját és sütőpapírral (amit előzően alaposan összegyűrtünk)
 teszünk a tortalapra, amire sütőgyöngyot/szárazbabot/rizst öntünk, hogy a tészta sütés közben ne emelkedjen meg. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 10-15 percig sütjük, majd eltávolítjuk róla a papírt és a  nehezéket és még 5 percig sütjük (amíg ropogósra sül a tészte).
Eközben elkészítjük a tölteléket. A hagymákat felkarikázzuk és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. A tejszínt, a tojásokat, sót, ricottát, borsot, fűszereket simára keverjük egy tálban, majd ebbe keverjük bele a megsült hagymát és a sajt felét.
Ha kész van a tésztánk,kivesszük a sütőből és felhevített olajjal megkenjük gyorsan, majd még 1 percre visszatesszük sülni. Ezt követően ismét kivesszük, eloszlatjuk rajta a tölteléket, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

CH tartalom: 10 szelet esetén 1 szelet 22,7 g CH-t tartalmaz (ebből 1,4 g gyors CH)



Forrás (módosításokkal): Nagy vegetáriánus szakácskönyv, GoodFood magazin

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...