2013. szeptember 30., hétfő

Amikor már jó bekapcsolni a sütőt :)

A mai nappal eljött az az időszak, amikor már nem bánjuk, ha megy a sütő. Sőt. Szeptember lévén befűteni még nem vagyunk hajlandóak, és igazság szerint még nincs is nálunk szükség rá. De azért este jól esik egy kis extra meleg a lakásban. Így most megy a sütő. Készül benne a mai vacsora és egyben a holnapi ebéd. Az utolsó, mélyhűtő mélyén elbújt lazacból és az anyósomék kertjéből szedett spenótból. :) Élménybeszámoló majd holnap lesz róla, helyette inkább hozok valami egészen más ízvilágot. Valami, ami egy picit meg is lepett, mert nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz. :) Sok receptet nézegettem, de végül a saját fejem után mentem, így született meg ez a kicsit mediterrán ízvilágú csirkemájas fogás. A kaliforniai paprikától és a pirítástól egészen más ízvilága lesz, mint a sima lecsós májnak.

Zöldséges pirított csirkemáj barna rizzsel


- 35 dkg megtisztított csirkemáj
- 2 kisebb kaliforniai paprika (megpucolva 20 dkg), lehetőség szerint 1 piros, 1 sárga
- 2 kisebb paradicsom (18 dkg)
- 1 közepes fej lilahagyma (10 dkg)
- 15 dkg barna rizs
- 1 tk friss kakukkfű
- 1 ek frissen aprított petrezselyem
- só, bors, olívaolaj

A barna rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben lefedve kb. 45 perc alatt megfőzzük. A lilahagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk. A májat megtisztítjuk, és kis falatkákra aprítjuk. Kevés olívaolajat hevítünk, 2 percig pirítjuk rajta a lilahagymát, majd hozzáadjuk a csirkemájat. Nagy lángon pirítjuk,mivel kis falatokra vágtuk, gyorsan átsül. Kb. 5 perc elteltével, ha már nagyjából átsült, hozzáadjuk a paprikát és még 2-3 percig sütjük nagy lángon, hogy a zöldségek elveszítsék nyerseségüket, de még roppanósak maradjanak, rászórjuk a zöldfűszereket és tálalhatjuk is.

CH tartalom: 1 adag 36 g lassú CH-t tartalmaz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...