2013. november 5., kedd

Ellentét

Nem szokásom divatról és trendekről értekezni a blogon, hisz ízlések és pofonok... Egy dolog azonban igenis kikívánkozik most belőlem. Az korábban sem volt titok, hogy a divatcégek minél inkább érdekeltek abban, hogy a divat gyorsan változzon. Ami idén még divatszín, jövőre már nem az. Egyik évben még a testhez simuló ruha a divat, a másikban meg az, amibe kétszer is belefér az ember. Ehhez azonban hozzá kell szokni, vita nincs. Lázadni lehet, ellenállni lehet, de a tényeken nem változtat: a trendek is gyorsan változnak. Vannak azonban alapdarabok. A "kis feketét" minden nő ismeri. De igazából nem csak egy "kis fekete" létezik. Van "kis fekete" cipőben, táskában,kabátban, bármiben. Mindig van egy középút, ami alkalmazkodik ugyan némileg az aktuális trendekhez, de mégis egyfajta alapdarab.
Az én problémám jelenleg az, hogy ezek az alapdarabok hiányoznak. Félreértés ne essék, szeretem követni a divatot, nagyon is, de a magam stílusához, személyiségéhez illetve. Szélsőségek nélkül. És itt érzékelek egy lassacskán feloldhatatlannak tűnő ellentétet. Trendek kontra alapok. A csinos magassarkú (nem 12 centis) csizma és a szoknya (nem pamut mini) márpedig jelenleg nem tartozik bele a "trendi" kategóriába. Két megoldást látok jelenleg eme ellentét feloldására: vagy nekikezdek újra magamnak varrni a ruhákat (ami kóros időhiány miatt elég esélytelennek tűnik), vagy nekiállok visszahízni azt a plusz 3 kilót, amiért rettenetesen küzdök (ez is elég reménytelennek tűnik). :) Őszintén szólva, magam is kíváncsian várom, melyik verzió lesz a megoldás. A harmadik persze azt, hogy valami csoda folytán mégis lehet ilyen alapdarabokat kapni majd a butikokban újra. :)

Na jól van, befejeztem a puffogást. Inkább főzök. Azt legalább én döntöm el, hogy mit. :) Most éppen levest. Sok-sok hagymával, mert azt nagyon szeretem. :)

Öthagyma-leves


- 1 nagy fej vöröshagyma (kb. 15 dkg)
- 1 nagy fej lilahagyma (kb. 15 dkg)
- 1 közepes póréhagyma (kb. 12 dkg)
- 1 csokor újhagyma (kb. 8 dkg)
- 1-2 gerezd fokhagyma
-  zöldségalaplé / víz (1-1,5 l)
- 1 dl tejszín
- petrezselyem
- só, bors, olívaolaj

A hagymákat felkarikázzuk. 2-3 evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, és pirítjuk rajta néhány percig a vöröshagymát. Ezt követően hozzáadjuk a többi hagymát is, még kb.3 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel/alaplével, ami bőven elfedi a hagymát. 15 percig főzzük, ekkor felöntjük a tejszínnel, beletesszük a felaprított petrezselymet, ha kell még sózzuk, borsozzuk. Újra összefőzzük és már tálalhatjuk is.

Mi ugyan nem így ettük, de biztos vagyok benne, hogy a fokhagymás pirítós jó választás hozzá. :)

CH tartalom: Ebből a mennyiségből 1,8 l leves lesz. 6 fős adagok esetén 1adag 6,7 g CH-t tartalmaz (ebből alig 1 g gyors CH)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...