2013. december 27., péntek

Karácsonyi hízókúra

Idén sem törtük meg az elmúlt évek hagyományait, mi szerint karácsonykor én nem főzök. :) Még mindig rogyásig tele van a hűtőnk a szülőktől kapott finomságokkal, így ha ez alatt a két hét alatt nem tudok visszahízni végre néhány kilót, hát soha. :) Azt hiszem, a fáradtsági szintemet mutatja, hogy még mindig különösebb probléma nélkül alszom 10-12 órát egyhuzamban és kivételesen még a főzéshez sincs ihletem. Bár, gondolom ehhez hozzájárul az is, hogy gyakorlatilag megállás nélkül nassolunk valamit. Az egyetlen mentségem, hogy legalább cukrosat nem eszem, mert még a sütik is diéta-kompatibilisek, legalábbis azok, amiket én eszem. :)
Mivel a mai estét követően azt hiszem, diétára váltunk, egy könnyű levest hozok ma receptnek. Sokszor főzök kelbimbót a vegyes zöldséglevesbe, viszont a múltkor megláttam a Vidék ízében, hogy leveleire szedve került bele a levesbe és nagyon megtetszett, persze ehhez friss kelbimbó kell. Viszont megvan az az előnye, hogy a zöldségek nem lesznek túlfőzve a levesben és gyorsan elkészíthető. Nekem nagyon tetszett. :)

Zöldségleves kelbimbóval és gombával



- 2 közepes méretű sárgarépa (kb.: 16 dkg megpucolva)
- 20 dkg leveleire szedett kelbimbó (mivel a középső tömör torzsás részt nem használtam fel, csak a külső leveleketet, így kb. 30 dkg kelbimbó kellett hozzá)
- 20 dkg barna csiperke gomba
- 1 l zöldségalaplé
- 1 l víz
- só, bors, olívaolaj

A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük, a kelbimbót leveleire szedjük. Egy nagy fazékban kb. 2 ekolívaolajat hevítünk és nagy lángon kb. 2 percig pirítjuk a sárgarépát, majd hozzáadjuk a gombát, további 1-2 percig pirítjuk majd felöntjük a vízzel és zöldségalaplével. Sózzuk, majd kb. 10 percig főzzük, akkor hozzáadjuk a kelmbimbó leveleket, még 5 percig főzzük, amíg a zöldségek megfőnek, de még roppanósak maradnak. Kész is. :)


CH tartalom: 6 főre számolva 1 adag 5 g lassú CH-t tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...