2014. február 17., hétfő

Színek a tányéron

Mostanában a színes ételekért rajongok. Ez pedig tökéletes színkavalkád. Szerintem ha már az időjárás ilyen szürke télen, legalább a tányérunk legyen színes. :)

Sütőtökös-burgonyás tócsni (15 db)


- 40 dkg sütőtök (megpucolt állapotban mérve)
- 40 dkg burgonya (megpucolt állapotban mérve)
- 1 fej vöröshagyma (kb. 12 dkg)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg hajdinaliszt
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bos
- 1,5 tk szárított zsálya

A sütőtököt, a burgonyát és a hagymát lereszeljük, majd alaposan besózzuk és kb. 20 percre állni hagyjuk. Ezt követően nagyon alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a liszttel, a kipréselt fokhagymával, kevés borssal, zsályával, csipet sóval. Hozzákeverjük a reszelt zöldségekhez. Gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kb. 1,5 cm vastagságúra lapítgatjuk őket a tenyerünkkel, vigyázva, hogy ne essenek szét. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után megfordítjuk őket és további 15 perci alatt készre sütjük.
Salátával (mi rukkolával ettük) és tejföllel tálaljuk.

CH tartalom: 12,6 g lassú CH/db
Kalóriatartalom: 89 kcal/db
(15 db esetén)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...