2014. március 23., vasárnap

Kevés halat eszünk

Legalább hetente egyszer megállapítom magamban, hogy kevés halat eszünk. Hogy legalább egyszer a héten valahogy enni kellene. De a friss, jó minőségű hal beszerzése, ha nem is lehetetlen, de legalábbis pont annyival több utánajárást igényel, mint ami még megoldható lenne. Így sajnos a heti egy hal beiktatása még várat magára, legalább addig, amíg lesz egy új otthnunk és egy jó nagy mélyhűtő ládánk, ahová be tudok belőle raktározni.
Ennek ellenére most lazacot hozok, mert amikor készítettem, a fejembe vettem, hogy márpedig most hal lesz ebédre. 3 helyen voltunk, de végül csak beszereztük. :) És megérte. :) Jellemzően tovább tartott beszerezni, mint elkészíteni ezt az egyszerű és könnyű fogást belőle.

Gyömbéres lazacpogácsa (2 főre)



- 2 szelet bőr nélküli lazacfilé (kb. 25-30 dkg)
- 3 cm gyömbér
- 3 szál újhagyma
- só, bors, olaj
- 10 dkg barna rizs
- 5 dkg bébi spenót

A barna rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és lefedve, alacsony lángon kb. 45 perc alatt megfőzzük.
A lazacpogácsához a lazacot egészen apróra felkockázzuk, a gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az újhagymátnagyon kevés olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd összekeverjük a lazaccal, gyömbérrel, sóval, borssal. A pogácsák elég darabosak, és óvatosan kell bánni velük, hogy egyben maradjanak, de nem lehetetlen. :) Fontos, hogy a pirított újhagyma ne legyen nagyon olajos, a hal pedig legyen teljesen szárazra törölve, különben könnyebben szétesik. 4 ilyen pogácsát formázunk ebből az adagból és forró serpenyőben,k evés olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. A rizzsel és a spenóttal, citrommal tálaljuk.

CH tartalom: 36 g CH/adag
Kalóriatartalom: 336 kcal/adag



Forrás: a lazacpogácsa ötlete a Good Food magazinból származik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...