2014. április 30., szerda

Vacsorára

 Sokáig nem voltam kibékülve az omlós tésztákkal, de valószínűleg inkább csak féltem az elkészítésüktől. Pedig most már tudom, hogy egyáltalán nem bonyolultak, így egyre gyakrabban készítek olyan sütit, aminek omlós tészta az alapja. Épp ezért a sós verziókkal is kísérletezem, és azt dobálom bele, ami épp itthon van. Mint ez a spenótos-juhtúrós quiche. Vacsorára ideális kenyér helyett. :)

Spenótos-juhtúrós quiche


- 200 g tk tönkölyliszt
- 110 g vaj
- 3-4 ek víz
- 300 g spenót
- 150 g juhtúró
- 100 ml tejszín
- 1 kis fej lilahagyma (kb 70 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só, bors, olívaolaj

A tésztához a lisztet elkeverjük fél teáskanálnyi sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Ha 4 kis pitét csinálunk belőle, 4 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk. Kibéleljük vele a piteformát/formákat, villával megszurkáljuk az alján a tésztát. Sütőpapírral kibéleljük őket, sütőgyönygöt/szárazbabot szórunk rá. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk róla a papírt és a  nehezéket és még 5 percig sütjük (amíg ropogósra sül a tészta).
Eközben elkészítjük a tölteléket. A spenótot alaposan megmossuk, megszárítjuk. A lilahagymát és a  fokhagymákat felkarikázzuk és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot és pár perc alatt kevergetve megvárjuk, amíg a spenót összeesik. Sóval, borssal ízesítjük. Levesszük a tűzről és amíg még meleg, belekeverjük a juhtúrót. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal és azegészet összekeverjük (érdemes minél később belekeverni a tojásos részt, hogy a forró spenót ne változtasson a tojás állagán
Ha kész van a tésztánk, kivesszük a sütőből és felhevített olajjal megkenjük gyorsan, majd még 1 percre visszatesszük sülni. Ezt követően ismét kivesszük, eloszlatjuk rajta a tölteléket és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

CH tartalom: 37 g/pite (4 kis pite esetén)
Kalóriatartalom: 567 kcal/pite (4 kis pite esetén)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...