2014. november 16., vasárnap

Csak egy baj van a főzéssel...

...mégpedig az, hogy állandóan rendet kell rakni a konyhában. :( Pedig igyekszem jobban tervezni: úgy állok neki a főzésnek, hogy rend van, minden el van mosogatva. A gond általában mondjuk ott van, hogy a mosogatót ilyenkor indítom be, ezért a főzés közben felgyülemlett piszkos edényeket (mert mivel minden hozzávalót lemérek, így jóval több eszközt is használok) nincs rögtön hová tenni. Sokszor menet közben kézzel is mosogatok persze, és sokszor tálalás előtt lényegében rend is uralkodik a konyhában, csak azok az edények vannak elől, amikben még fő/sül az étel. Ehhez képest az ebéd (és fotózás) végére ismét úgy néz ki a konyha, mint egy csatatér. Kész őrület. Boldog leszek, ha egyszer rájövök, mi a megoldás. :) De töretlen lelkesedéssel keresem. :) Addig meg továbbra is marad az állandó romeltakarítás. :)

Receptnek pedig hozok egy egyszerű kekszféleséget, kókusszal és zabpehellyel.
A recept a Kifőztük magazin novemberi számában jelent meg.

Kókuszos-zabpelyhes sütemény (16 db)


10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg nyírfacukor
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg zabpehely
12 dkg vaj
1 tojás
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet só
A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a cukorral, a zabpehellyel, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz, majd a tojással tésztát gyúrunk belőle. Diónyi gombócokat formázunk a tésztából, melyeket két tenyerünk között kilapítunk, kb. 1-1,5 cm vastagságúra.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, 180 fokos légkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütjük őket.
CH tartalom: 12 g CH/keksz
Kalóriatartalom: 154 kcal/keksz




2 megjegyzés:

  1. en igazabol csakket naponta es hetvegen fozok, a nem fozos napokon max valami villam vacsi vagy zabkasa. az a modszer balt be, hogy minden reggel munkaba indulaskor elinditjuk a mosogatogepet, akkor is ha csak felig van, mert a fel adag melle mar nem fer ba fozos cucc, a napi dobozkak es a vacsis tanyerok. sajnos nem tul takarekos, de csak igy tudom a kaoszt megelozni

    VálaszTörlés
  2. Isteni a keksz! Már több receptedet kipróbáltuk, és a mustáros csirke is méltó a nevéhez :) Köszönöm, és gondolom a többiek nevében is megköszönhetem, hogy veszed a fáradtságot és megosztod velünk ezeket az recepteket, főleg ilyen guszta képekkel :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...