2014. november 13., csütörtök

Meglepően egyszerű

Mostanában megint nagyon sűrűek a napjaim, főzők is, sütök is, bár a receptekre még egy keveset várni kell majd ;)

Addig is hozok egy nagyon könnyű és nagyon gyors receptet. Tudom, hogy nem egy átlagos a zellert a céklával kombinálni, de valami fantasztikus íze van. Diós rozskenyeret sütöttem mellé, szóval igazi ínyenc vacsora volt. :)

A recept a Kifőztük magazin novemberi számában jelent meg.

Zelleres céklasaláta (4-6 főre)


- 2 közepes méretű cékla
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kisebb zellergumó
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- 1-2 teáskanál csípős (ír vagy dijoni) mustár
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld

A zöldségeket megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A joghurtot elkeverjük a mustárral, a majonézzel, a citromlével és az aprított petrezselyemmel. Az öntetet a zöldségekre öntjük, és alaposan összeforgatjuk.
A salátát friss kenyérrel tálaljuk.

CH tartalom: 6,5 g CH/adag (ebből 1,5 g CH gyors)
Kalóriatartalom: 50 kcal/adag
6 adagra számolva





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...