2015. március 5., csütörtök

Húsmentesen

Próbálok kevesebb húst enni, bár őszintén szólva nehezen megy. Azért néha erőt veszek magamon és vega fogást készítek magamnak ebédre, ilyenkor mindig meg is állapítom, hogy sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet. De aztán mégis valahogy mindig a húsnál kötök ki. Bár ebben azért az Uramnak is elég nagy szerepe van, mert vele azért nehezebb vega kaját etetni. :)

Így magában vadrizst most kóstoltam először. Rendkívül intenzív kicsit nyersebb íze van, nekem nagyon tetszett. De ha kevésbé vagyunk kísérltezőek, fele mennyiségben használjuk basmati rizzsel. :)

A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.

Vadrizs sült zöldségekkel


Hozzávalók 4-6 személyre
15 dkg vadrizs
zöldség- vagy húsleves
1 fej brokkoli
20 dkg sütőtökhús
35 dkg kelbimbó
3 rozmaringág
(olíva)olaj

A sütőtököt 1,5 cm-es kockákra vágjuk, a kelbimbót külső leveleitől megtisztítjuk, mérettől függően félbe- vagy negyedekbe vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük. Kevés olajjal összeforgatjuk a zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsin mindet eloszlatjuk. Rájuk helyezzük a rozmaringot, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Vastagabb aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd a zöldségekkel elvegyítve tálaljuk.

CH tartalom: 50 g CH/fő (4 fős adagok esetén), 33 g CH/fő (6 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 317 kcal/fő (4 fős adagok esetén), 211 kcal/fő (6 fős adagok esetén)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...