2015. július 1., szerda

Igazi nyári ebéd

Ha minden igaz, a hétvégén végre igazi nyár lesz. El sem hiszem. :) Ilyenkor persze a legjobb kiszabadulni a lakásból. De ha esetleg mégis otthon töltenénk a hétvégét, akkor se álljunk sokat a tűzhely mellett. Ez a recept pont ilyen. Gyors, könnyen elékszíthető, de ugyanakkor elegáns. Ez az aktuális kedvencem egyébként. Szoktam egyszerűbb változatban készíteni, rák nélkül, csak cukkinivel. Sokat lehet gyorsítani így az elkészíésen, hogy a tésztával együtt főzzük a cukkinit, érdemes kipróbálni! Nekem ez az igazi nyári ebéd. :) (Az egyik. :) )

A mennyiséget 2-3 fősre adtam meg, mert őszintén szólva nekünk sok volt ez egyszerre a leves mellett, de ízlések és pofonok. :)

Cukkinis-rákos spagetti


Hozzávalók 2-3 személyre
1 közepes méretű cukkini
25 dkg előfőzött, mirelit rákfarok
14 dkg teljes kiőrlésű spagetti
2,5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve és reszelt héja

őrölt bors
(olíva)olaj
a tálaláshoz:
frissen aprított bazsalikom
parmezán vagy más karakteres ízű kemény sajt

A rákot szobahőmérsékleten felengedjük. A cukkinit gyufaszál vastagságúra csíkozzuk, a fokhagymát felaprítjuk. A tésztát lobogó, sós vízben főzni kezdjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukkinit, további 1-2 percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat 1 evőkanál olajjal, megpirítjuk rajta a fokhagymát, elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a citromlével meg a rákkal, és néhány perc alatt összefőzzük. Összeforgatjuk a cukkinis tésztával, majd bazsalikommal és parmezánnal megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 37 g CH/fő (3 fős adag esetén)
Kalóriatartlom: 346 kcal (3 fős adag esetén)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...