2015. szeptember 27., vasárnap

Sütőt bekapcsolni

A borús őszi idő úgy tűnik, csak megérkezett végül. A korai sötétedés még az esőnél is rosszabb, nehezen viselem. Kénytelen vagyok süni-főzni, hogy jobb kedvem legyen. :)
De legalább most már a sütőt nyugodt szívvel be lehet kapcsolni. Ideális kenyér, vagy épp csirke sütéséhez. :)
Legutóbb kenyér receptet hoztam, hát akkor most legyen csirke. :) Ez is egy mérhetetlenül egyszerű recept, csak be kell dobálni a sütőbe a hozzávalókat, és másfél órával később megenni. :) Szóval hajrá, sütőt bekapcsolni!

Sült csirke spanyolosan


Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb egész csirke
- 1 citrom
- 1 teáskanál füstölt, őrölt pirospaprika
- 10-15 kakukkfűág
- só
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír
a körethez:
- 60 dkg újburgonya vagy apró szemű burgonya
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 konzerv-csicseriborsó (40 dkg)
- 6 gerezd fokhagyma
(olíva)olaj vagy kókuszzsír

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, a hasába tesszük a cikkekre vágott citromot és a kakukkfűágakat. Sóval, majd a pirospaprikával elvegyített olajjal alaposan bedörzsöljük. Olajjal kikent sütőtálba helyezzük, alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Közben a burgonyát megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. A 1/2 óra leteltével a burgonyát és a fokhagymagerezdeket a csirke köré szórjuk, a kisült zsiradékba forgatjuk. Ismét lefedjük a tálat fóliával, és további 30 percet sütjük. Ezt követően a hús köré szórjuk a leöblített csicseriborsót és a koktélparadicsomot, újra összeforgatjuk a kisült zsiradékkal, amellyel a csirkét is meglocsoljuk. Aláöntünk 1-1,5 dl folyadékot (ez lehet víz vagy húsleves is), és fólia nélkül további 20-25 percig sütjük.

CH tartalom: 43 g CH/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...