2015. december 19., szombat

Karácsonyi menü 2 (leves)

Tavaly a Kifőztük online gasztromagainba készítettem egy karácsonyi menüt, ami szénhidrát csökkentett névre hallgatott. A cél persze az volt, hogy az inzulinrezisztensek és cukorbetegek számára előírt kb. 45-55 g szénhidrátnyi keretbe beleférjen a menüsor úgy, hogy még a nem diétázók is jól lakjanak és fogukra való legyen. Kifejezetten büszke voltam magamra a tavalyi menüsorral, 4 fogás is belefért a szénhidrát-keretbe, igaz, csak az 55-be. :)
Idén persze örömmel láttam neki újra a feladatnak. Bár ez alkalommal nem lett 4 fogás, de cserébe ez egy igazi kapkodós, utolsó pillanatos menü, ami nagyon könnyen elkészíthető, így nem kell egész nap a konyhában pepecselni. És ez most gyakorlatilag csak 45 g CH. :)

Az idei karásonyi menü így áll össze:
Gyömbéres sárgarépa krémleves - 9 g CH
Rozmaringos kacsamell rakott gyökérzöldségekkel - 26 g CH
Egyszerű csokoládétorta - 11 g CH

Gyömbéres sárgarépa krémleves


Hozzávalók 4 személyre
40 dkg sárgarépa
1 fehérrépa
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 cm friss gyömbér
1 dl tejszín vagy kókusztej vagy 1/2 dl kókusztejszín

őrölt bors
(olíva)olaj vagy kókuszzsír

A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, és kevés olajon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felaprított gyömbért és fokhagymát, majd 1 perc múlva a felkarikázott répát. Felöntjük annyi vízzel, ami ujjnyi magasan ellepi, sózzuk, borsozzuk. Forrástól számított kb. 15 perc alatt megfőzzük a levest, majd botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a tejszínt, és az egészet összemelegítjük, de már nem főzzük. Azonnal tálalhatjuk.

CH tartalom: 9 g CH/fő
Kalóriatartalom: 82 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...