2016. március 16., szerda

Az első kertészkedés

November végén költöztünk be az új otthonunkba és az első pillanattól kezdve csodaként éltem meg. Az, hogy nagyobb a tér körülöttünk, még mindig szokatlan néha, de a csend, ami itt van, az felbecsülhetetlen. A jó idő beköszöntével minden bizonnyal persze zajosabb lesz a környék, de az teljesen más lesz, mint nyaranta hajnalban a trolira ébredni. :) Szóval, lassan 4 hónapja, hogy itt élünk, de igazán csak ezen a hosszú hétvégén vettük birtokba a mi kus uradalmunkat. Végre ugyanis kimentünk a kertbe. Botrány, de a kanapéról nézve már sokszor megfogalmazódott bennem, mióta itt vagyunk, hogy hát bizony, igen, azért még ennél is nagyobbacska kertet szerettünk volna. Nos, gazolás közepette elég hamar rájöttem, hogy nem, épp elég lesz nekünk ez a kert is. :) Szép nagy ez így is, bőven ad majd munkát. :)
A másik ténymegállapításom a hétvégéről, hogy micsoda elpuhult irodai tohonyák is vagyunk mi, hogy az első néhány kapavágás után tele lett vízhólyaggal a tenyerem, az azóta is tartó izomlázról pedig ne is beszéljünk. Pedig annyit azért nem voltunk kint. Úgyhogy töredelmesen bevallom, nem szoktuk a szántást. De majd hozzászokunk. :) És bár szemernyi kétségem sincs afelől, hogy még jó pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy értelmes termés legyen majd a kertben, de abban is biztos vagyok, hogy töretlen lelkesedéssel fogunk kertészkedni az Urammal mindketten. :) És szerencsének a családban vannak nálunk tapasztaltabb kertészek, akiknek a segítségét kérhetjük. :)

Így az első kertészkedéssel töltött hétvége örömére egy olyan reeptet hozok ma, ami szintén első volt valamilyen szempontból: ez volt az első recept, amit a házban fotóztam. A konyhaablak előtt, bizony, mert nagy boldogságomra egy szép kis ablak van a konyhában. :) Imádom. :)

Ezért a salátáért is odavagyok mellesleg. Olyan szép színes, tarka-barka, igazi tavaszváró, jó ropogós, a juhtúró meg nagyon feldobja. És nem mellékesen pillanatok alatt elkészül.

Juhtúrós paprikasaláta csírával


Hozzávalók 4 személyre
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 10 dkg juhtúró
- 3-5 dkg lucernacsíra
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom

A paprikát vékonyan felcsíkozzuk, elvegyítjük az olajjal, a bazsalikommal. Összeforgatjuk a csírával és az apró darabokra csipkedett juhtúróval. Azonnal tálaljuk.


CH tartalom: nem kell számolni vele




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...