2016. április 13., szerda

Végre

Azt hiszem, minden gátlás nélkül kijelenthetem, büszke vagyok magamra. Kitaláltam ugyanis, hogy bringával fogok az új otthonból is munkába járni. Terveim szerint, ha nem esik, heti 2-3 alkalommal szeretnék betekerni, ami alkalmanként 28-30 km. Végre olyan sport, amit megerőltetés nélkül, örömmel tudok beépíteni a hétköznapjaimba. :) Persze az első heti közel 100 km-es teljesítmény után most visszaesés következik, mivel holmi cukorterheléses vérvétel, vidéki út és társai miatt sajnos a héten már nem tudok a kétkerekűvel dolgozni menni, de majd bepótoljuk a hétvégén. :)
Szóval, imádat, az van :) És végre jó idő is, hogy bringázhassak. :)
És ha már ilyen hipereredményes múlt hetem volt, egészséges receptet kell hoznom. Bár mire ilyenkor este hazaérek, többnyire egy fél disznót ennék meg. De nektek csak egy salátát hozok. :P Na jó, egye fene, abból egy laktatóbb változatot. Egy szelet csirkehússal meg már nem is tűnik olyan diétásnak, nem? :) A lencsét pedig továbbra is imádom. :) De a bringázást jobban. :)

A recept a Kifőztük áprilisi számában is megjelent, Bioháló csírával készült és a szép új Fotókellék hátteremet hasznátam a fotózáshoz. :)

Feketelencse-saláta csírával


Hozzávalók 4-6 személyre
- 35 dkg cékla (tisztítva mérve)
- 20 dkg beluga (fekete) lencse
- 1 nagy póréhagyma
- 5 dkg csírakavalkád vagy más vegyes csíra 
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál koriandermag
- 2-3 evőkanál frissen aprított koriander- vagy petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- só

A lencsét hideg, enyhén sós vízbe szórjuk, felforraljuk, és kis lángra téve kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A céklát megpucoljuk, falatnyi kockákra vágjuk. A fűszereket mozsárban durvára törjük, elvegyítjük 1 evőkanál olajjal, és összeforgatjuk a céklával. Sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk a zöldséget, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A felkarikázott póréhagymát a cékláról lecsöpögő olajban megforgatjuk, és 10 perccel a sütési idő vége előtt a tepsibe szórjuk, így egyszerre lesz kész mindkét zöldség. A maradék olajat elvegyítjük a vörösborecettel, és a lencsét a zöldségekkel, a korianderlevéllel és a csírával összeforgatva tálaljuk.

CH tartalom: 32 g Ch/fő (4 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 271 kcal/fő (4 fős adagok esetén)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...