2016. június 3., péntek

Tavasz a tányéron

Tudom-tudom, most már június van és gyakorlatilag nyár. De elmaradtam ezzel a recepttel, viszont mivel még mindig finom friss retket lehet kapni a piacon, ezért vétek lenne ezt a receptet eltenni jövő tavaszig. Egy tányérnyi tavasz. Bár, igazából lehetne nyár is. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával készült.

Tavaszi vegyes saláta csírával


Hozzávalók 4 személyre
1 fejes saláta
10 dkg retek
10 dkg (sárga) koktélparadicsom
10 dkg uborka
3-5 dkg csírakavalkád
1 evőkanál tökmag
az öntethez:
1 dl natúr joghurt
1 evőkanál frissen aprított snidling


A salátát csíkokra metéljük, a retket és az uborkát egészen vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
Nagyobb tálon eloszlatjuk a salátát, erre szórjuk a többi zöldséget. Meglocsoljuk az öntettel, és tökmaggal, valamint csírával megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 3,7 g CH/fő
Kalóriatartalom:47 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...