2016. szeptember 21., szerda

Betegséggel indul az ősz

Úgy ledöntött a lábamról egy átkozott megfázás, hogy nem is emlékszem, mikor voltam utoljára ilyen gyenge. Egy tea vagy leves főzését is alig tudom kiszenvedni magamból, pedig muszáj, mert a gyógyuláshoz nem az étel házhozszállításon át fog vezetni az út. És mivel a nátha okán ízeket is alig érzek, mindenből a csípős és a fűszeres esik jól. Bevásárolni persze nem megyek, így alapvetően konzervkaják készülnek. De majd ha jobban leszek egy kicsivel, akkor készítek egy ilyen salátát. A káposzta remek vitaminforrás télen, és be kell látnunk, hogy ha tél még nincs is, az ősz sajnos már nemhogy a küszöbünkön toporog, de már bizony betolakodott az előszobába. Én meg nézem a kanapéról az időszakos napsütést és álmodozom egy jó kis őszi túráról. Meg, hogy legalább 5 percig kapjak levegőt az orromon. Hiába, ilyen luxusra vágyom mostanság. :)

u.i: imádom ennek a salátának a színeit! :)

A recept a Kifőztükben is megjelent, és Bioháló csírával készült.

Ázsiai káposztasaláta csírával


Hozzávalók 2 személyre
10 dkg lila káposzta
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
1 marék mustárcsíra
1 marék vöröshere-csíra
1/2 lime leve
szezámolaj

A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A káposztát vékonyan felcsíkozzuk, majd összeforgatjuk a kevés olajjal elvegyített lime-lével, a szezámmaggal és a korianderzölddel. 2 tálkába szedjük, a tetejükre halmozzuk a csírákat.

CH tartalom: 3 g CH/fő
Kalóriatartalom: 83 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...