2012. január 1., vasárnap

BUÉK! és torokfájásmentes január elsejét! :)

Ezúton szeretnék mindenkinek Boldog Új Évet Kívánni! Még szebbet, még jobbat, mint a tavalyi! :)

Nálunk az újév kicsit döcögősen kezdődik, tekintve, hogy napok óta egy jófajta kis megfázással-torokgyulladással küzdünk. De sebaj, azért nem ez fogja meghatározni a 2012-es évet. :) A karácsonyi blog-szabadságolásomról pedig ezennel visszatérek. Az elmúlt két hétben jó sok mindent főztem, sütöttem, de ezek egy része fotózásra sem került. Mikor ott várnak a vendégek, csak nem áll neki az ember fotózni amit megsütött. :) Uramparancsolóm már megszokta, na de a családdal csak nem teszem meg, hiszen nem ez a fontos. :) Ja és jujjjjjj, megkaptam a fényképezőgép állványomat! :) És persze már le is teszteltem, a karácsonyi ajándék sütik fotózásakor. És újabb tanújelét adta a fényképezőgépünk, hogy zseniális. Mivelhogy villanyfénynél is tökéletes képeket csinál, persze csak ha nem mozognak a fényképezendő alanyok, de hát ételek esetében ez nem olyan valószínű. :)
Az ünnepek mozgalmasan teltek, minden napra volt valami program, ezért is nem volt időm a bloggal foglalkozni. Van három új szakácskönyvem is, csak hogy nehogy kifogyjak az újabb receptekből. :) Azt hiszem az idei kedvenc egyértelműen az ő szakácskönyve lesz: http://www.lorrainepascale.com/ :) Tele van egyszerű, de nagyon frappáns kis receptekkel, alig várom, hogy kipróbáljam majd valamelyiket. :) Ezen kívül két abszolút favorit volt még karácsonykor, a meglepetés wokom (úgy tűnik, a Jézuska is olvasta a blogomat :)), és az olaj spray, amivel végre süthetek a sütőben rántott dolgokat. :) Panaszra azt hiszem, nem lehet okom. :)

Na de a karácsonyi ajándékokkal való eldicsekedés után térjünk vissza a receptekhez. Ez a recept már vagy egy éve készült, blog akkor még sehol nem volt, valamiért mégis lefotóztam. Ha nem maradt volna a tegnapi buliból embertelen mennyiségű kaja, akkor most biztos ezt készíteném. Férfiaknak nem árt mellé egy szelet hús is, de én magában szerettem meg, könnyedén jóllakok vele ebédre.

Mini krumplilepénykék céklával és tormás tejföllel


Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
- 1 tojás
- 4 dkg vaj
- só, bors
a tetejére
- 1 evőkanál torma
- 1 pohár tejföl
- cékla

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojással, vajjal, sóval, borssal, lecsepegtetjük, majd kivajazott muffinformákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tejfölt elkeverjük a tormával és tálaláskor a a lepény tetejére helyezünk egy-egy kanállal, a tetejére pedig céklát teszünk.

CH tartalom: 40 g CH/fő
Kalóriatartalom: 460 kcal/fő


Forrás: tv paprika magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...